NYT OUH II

OUH

På Nyt OUH (Odense Universitetshospital) opføres en ny serviceby, bestående af flere bygninger, som er bundet sammen af en gennemgående logistikkorridor, der igen er forbundet med en tunnel med forbindelse til det øvrige sygehus.

Produktionskøkkenet, nummerereret DP37 er en del af denne serviceby. Køkkenet skal præfabrikere mad til Nyt OUH, samt til Svendborg og Nyborg Sygehuse. Projektet omfatter nyt produktionskøkken med tilhørende post- og varemodtagelse for Nyt OUH i Odense, herunder lagerkapacitet til køl- og frostvarer, samt modtageområde til blodprøver, og sterile områder med blodprøverobotter.

Produktionskøkkenet indeholder områder til forarbejdning af råvarer, produktion af kold og varm mad, samt is-køkken og bageri. Derudover indeholder køkkenet et fuldautomatisk anlæg til tømning af vogne, opvaskekarruseller, desinfektionsområde og vognpåfyldning af færdigproducerede varer. Køkkenet indeholder tillige køle og fryseområder opdelt i forskellige temperaturzoner.

Bygningens 1. sal indeholder 500 m2 kontorfaciliteter, kantine, omklædningsfaciliteter, samt møde og konferencerum. 1. salen indeholder desuden husets hovedteknikrum på ca. 700 m2.

Ved programmering er der arbejdet med tilrettelæggelse af et meget komplekst produktionsflow for hhv. engangsemballage, tørvarer, ikke-varmt spiseklart, varmt spiseklart, fersk kød, fersk grønt og frugt, udstyr til produktion og madvogne.

Byggeriet udføres i bygningsklasse 2020 samt indeklima klasse A og overholder i øvrigt regionens krav til bæredygtighed.

Projektdata

Bygherre: Projektorganisationen for Nyt OUH
Adresse: Hestehaven 140, 5260 Odense
Årstal: 2022
Projekttype: Sundhed, Industri
Areal: 4900 m2
Samarbejder: INGENIØR'NE og 5# Byg A/S

Udgivet i Projekter og tagget , .