Kvægtorvet

Fremtidsfabrikken

Ved Frederiksgade i Svendborg opførte Svendborg Kommune tilbage i 1892 en kreaturstald, som vi i dag kender som Kvægtorvet. Her foregik handlen med kvæg under åben himmel. I 1925 besluttede man at handlen skulle rykkes indendørs. Man fik flyttet en smuk hal fra Christiansminde. Hallen var oprindeligt opført som udstillingsbygning til Amtsudstillingen i 1924 i Christiansminde. Konstruktionen blev flyttet med tag og trækonstruktion til Svendborg hvor Svendborgs kvæghandel så kunne foregå frem til 1982 i læ for nedbør. En bygning, der hermed bliver bæredygtig og historisk.

Siden er bygningen benyttet af Post Danmark til pakkepost og i dag indgår selv samme trækonstruktion i resultatet af transformationen fra kvægtorv til Fremtidsfabrik!

Transformationen stod færdig i 2017 og blev i dette år nomineret til årets arkitekturpris i Svendborg samt indstillet til @realdaniadk's ”RENOVER” pris i 2018.

Konstruktion

Den fornemme trækonstruktion blev oprindelig opført tilbage i 20'erne til en udstilling i Christiansminde. Efterfølge blev konstruktionen flyttet til Frederiksgade og integreret som tagkonstruktion for kvægtorvet. Det har været et mål at bevare synligheden af konstruktionen samt oplevelsen af det store rum.

 

Projektdata

Bygherre: Svendborg Kommune
Adresse: Frederiksgade 8, 5700 Svendborg
Årstal: 2017
Projekttype: Erhverv/Transformation
Areal: 640 m2
Samarbejder: AIK-ingeniøre

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Projekter og tagget .