Hættegården

Hættegården

Hættegården en er naturbørnehave der efter lukketid indtages som områdets kvarterhus. Institutionen er skabt med mål om at linke mellem børne og voksenfællesskab. Ideen om at gøre både voksne og børn til brugere af huset handler om at udvide brugen af instutionen, samt pædagogisk at skabe et mere velkendt og trygt sted for børnene. Formgivningen er bevidst holdt simpel, men virkningsfuld for at skabe en ‘langtidsholdbar formgivning’. Rummene i børnehaven er ansvarsfuldtudformet og stærkt gennemlyst af et varieret tema med ovenlys. Huset eropført i ærlige og meget taktile materialer, der patinerer smukt. I tilknytning til børnehaven er etableret uopvarmet anneksbygning der fungerer som værksted og eksperimentarium.

Skovlund Landskab har tegnet udearealerne, hvor der bl.a er etableret en ny mooncartbane. Det udgravede muld er genbrugt til at skabe en “rampe”, der eksempelvis bruges som kælkebakke. Der er også fokuseret på belægningen som er lagt i et smukt romersk forbandt. I forbindelse med projektet er der udarbejdet en miljøredegørelse til Miljøforum Fyn, med tilhørende præmiering.

Projektdata

Bygherre: Faaborg Midtfyn Kommune
Adresse: Hestehavevej 1B, 5750 Ringe
Årstal: 2020
Projekttype: Læring/Institution
Areal: 640 m2
Bæredygtighed: -
Samarbejder: INGENIØR’NE, Skovlund Landskab

 

 

 

 

 

 

Stofligheder

Fra projektets start, har der været fokus på at arbejde med tydelige og ærlige stofligheder. Resultatet viser sig som et meget taktilt og rubust udtryk.

 

Rumligheder

Institutionen er udformet med en tæt kontakt til uderummet og gennemlyst af et varieret tema med ovenlys.

Udgivet i Projekter og tagget .